Konteyner taşımacılığı, ticari faaliyet yürütülen her alanda yapılabilmektedir. Konteynerler lojistik çalışmalarının en önemli ekipman olarak tanınmaktadır. Standart konteyner ölçüler dahlinde üretilerek sektöre sunulan konteynerler taşıma güvenliği sağlamaktadır. Konteyner ölçüleri taşımacılık faaliyetlerinde çok önemlidir.

konteyner-olculeri-nedir.jpg

Hangi yük hangi ölçüde konteynere ihtiyaç duyar bilinmesi gerekmektedir. Genellikle çelik konteynerler ağır yükler için kullanılmaktadır. Bu konuda Hera Port uzmanlarından teknik destek alınarak eksiksiz olarak lojistik sağlanabilmektedir.

Konteyner Ölçüleri

Konteyner, taşıma ve depolama ekipmanı olarak farklı ölçülerde ve amaçlar için üretilebilmektedir. Yaygın olarak karayolu ve denizyolu taşımacılığında kullanıldığı düşünülse de konteyner her alandan kullanılmaktadır.

Genel amaçlı standart konteynerler kadar özel olarak üretilen türleri de bulunmaktadır. Konteynerin genişlik ve yükseklikleri farklı olabilmektedir. Konteynerler; 20 DC - 40 DC – 40 HC – 45’lik HC olarak adlandırılmaktadır.

20’lik DC konteyner standart ölçüleri;

Uzunluğu; 5.90, Genişliği; 2.35 m; yüksekliği ise 2.37metredir. 33 metreküp olan 20’lik konteyner boş olarak 2.300kg yük kapasitesi ise 21.770 kg olarak bilinmektedir.

40’lık DC konteyner, 2.35x11.98x2.35 metre ölçülerindedir. Sıvı ölçüsü 66 metreküp boş ağırlığı 3.700kg ve 26.780 kg yük kapasitesi bulunmaktadır.

40’lık HC konteyner ölçüleri; 2.35 metre genişlik, 11.98 metre uzunluk ve 2.69 metre yükseklikte üretilmektedir. 76 metreküp kapasiteli, boş ağırlığı 3.970kg, 26.780kg yük kapasitesiyle kullanılıyor. Konteyner üretiminde kullanılan malzeme hem taşım hem yük özelliğine göre seçilmektedir.

45’lik HC konteynerin uzunluk ölçüsü istifleme sırasında dikkate alınmaktadır. 45 HC konteyner, 2,35 metre genişlik, 13,50m uzunluk, 2,69metre yükseklikte üretilerek sunuluyor. 86metreküp hacminde 4.590kg ağırlığında ve 27,900 kg yük kapasitesi bulunmaktadır.

Konteyner Türleri

Konteynerler ticari faaliyet alanlarında lojistiğin en önemli unsurlarıdır. Kara, Deniz ve havayolu taşımacılığında güvenle kullanılmaktadır. Kullanım amacına uygun standartlarda üretilerek sektöre sunulan taşıma üniteleridir.

İklimlendirme özellikli olanından sıvı- katı yükler için farklı özelliklerde üretilen türleri bulunmaktadır. Ayrıca tam kapalı, üstü açık ve soğutma üniteli hatta her iki yanı ve tavanı açık flatrack konteyner türleri bulunmaktadır. Konteyner türleri;

Üstü açılır 20’lik konteyner,

Swapbody, tepeden kaldırılmaya müsait olmayan ince yapılı ve hassas bir konteyner türüdür. Uluslararası standartlara uygun ölçülerde kullanıma sunulmaktadır. Bu konteynerler yük özellikler göz önüne alınarak seçilir. Bünyesinde bulunan ayakları sayesinde taşıma aracını değiştirebilmektedir.

  • Flatrack, hem tavanı hem iki yanı açık konteyner türüdür. Yükleme ve boşaltma sürecinde büyük kolaylık sağlamaktadır.
  • Reefer - HC Reefer, istenen konteynere takılabilen dizel motor ya da elektrik gücüyle çalıştırılan soğutma sistemli konteynerdir.

Konteyner Teknolojisi

Konteynerler arasında yan kapakları ve üstü açılabilenler yükleme kolaylığı sunmaktadır. Konteynerler, deniz yolu, karayolu ve hava yolu taşımacılığının en büyük destek ürünleridir. Hera port desteğiyle tüm taşıma ihtiyaçlarınız için güvenle hizmet alabilirsiniz. Sektörün öncüleri arasında bulunan firma güncel teknolojileri ve profesyonel ekibiyle hizmet sunmaktadır.

Uluslararası taşımacılık sistemleri hız kesmeden gelişmeye devam etmektedir. Konteynerler de uygulanan ISO standartları tüm dünyada geçerli kabul edilmektedir. Hem malzeme hem taşıma kapasitesi dikkate alınarak işlem yapılmaktadır. Uluslararası taşımacılık faaliyetleri dünya ticaretinin bel kemiği olarak yürütülmektedir.

Lojistik sisteminde konteyner yükseklikleri farklı olabilir fakat bu noktada istifleme özelliği profesyonellik gerektirmektedir. Taşıma modları arasında ihtiyaca uygun model seçilmektedir. EN 13044 yönetmeliği kodu, ILU kodu ve BIC kodları taşımacılık koşullarını geliştirmektedir.

Navlun Nedir?

Uluslararası ticari faaliyetlerin en önemli kolu taşımacılıktır. Taşımacılık sistemi ise konteyner desteğiyle yürütülmektedir. Deniz taşımacılığı işlemlerinde yapılan ödemelere navlun denmektedir. Navlun Intermodal sisteminin ticari faaliyetleri geliştiren unsurlarından biridir.

Uluslararası Standardizasyon Örgütü ISO standardı 3166 ülke, şehir ve alt bölümler için temsili kod olarak kabul edilmektedir. Türkiye ve dünyanın bütün taşımacılık şirketleri ISO standartlarına uymak durumundadır. Türkiye’nin ISO kodu 3166-1 ALPHA-2 kodu olarak bilinen TR’dir.

Internmodal taşımacılık, birden fazla taşıma modu kullanılabilen ve taşıma kabı değiştirilmeden yapılmaktadır. Bu da hem fosil yakıt tüketimini azaltmakta hem de ekonomik değer ve zaman kazandırmaktadır. Hera Port, Intermodal taşımacılık konusunda tüm sistemlerini güncelleyerek işletmelere güvenle hizmet veriyor.

7/24 erişim sağlayabilir uygun fiyatlı çevreye duyarlı yenilikçi hizmetler alabilirsiniz. Navlun, derin deniz yolu taşımacılık sistemlerinde kullanılan Intermodal sistem ücretidir. Nakliye şirketine ödenen hizmet bedelidir. Navlun bedeli belirleyici unsurlar.

Mal veya ürün hacmi, ağırlığı, iklimsel gereksinimleri, konteyner özellikleri gibi kalemlerdir. Sektörde faaliyet gösteren şirketler arasında rekabet söz konusu olabilmektedir. Ayrıca navlun bedellerini belirleyen mesafeler ve parsiyel taşımacılığa uygunluk faktörleri de bulunmaktadır. Hera Port insan gücünü aşan ağır yükleri güvenle hedefe ulaştırmaktadır.

BIC Kodu Nedir?

Evrensel ticari faaliyetlerin güvenle yürütülmesi için çeşitli teknikler geliştirildi. Bunlar arasında BIC kodu da bulunmaktadır. Uluslararası taşımacılık kuralları gereği para transferleri BIC kodu kullanılmaktadır. Banka tanımlama kodu olarak ifade edilen BIC kodu uluslararası para transferlerinde güven sağlamaktadır.

Evrensel alanda geçerliği bulunan BIC ve SWİFT kodları aynı anda kullanılmaktadır. Karşılıklı güven sağlama aracı olarak kullanılan kod sistemi uluslararası para transferlerinde kullanılmaktadır.

Uluslararası taşımacılık faaliyetlerinin gelişmesinde konteynerle büyük önem taşımaktadır.

Taşıma konusu mal ve hizmete uygun konteyner seçimi, Swift- Bic işlemlerinin yürütülmesi konusunda Hera Port daima yanınızda ve hizmetinizdedir. Günün her saati iletişim kurarak güvenle hizmet alabilirsiniz. İşlemlerinizin çözüm odaklı olarak yürütülerek tam zamanında yapılacağından emin olabilirsiniz.

Neden ILU & BIC Kodu

Uluslararası ithalat ve ihracat faaliyetlerinin güvenliği ve standarda uygun yürütülmesi çok önemlidir. Bu da ILU ve BIC kodu olarak bilinen uluslararası güvenlik sistemleriyle sağlanmaktadır. BIC kodu standardı Bureau International de Containers belirlenmektedir. ISO 6346 standart kodu geniş kapsamlı kod verebilme özelliğine sahiptir.

Taşımacılık sistemlerinde ayrıca ILU kodu da kullanılmaktadır. Avrupa’ da kullanılan ILU kodu EN 13044 standardı olarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Her kod kendi alanında inisiyatif kapsamında sanayi de gönüllü olarak kendisini düzenlemektedir.

Hizmet Talep Formu