Gümrük malları gerekli belgelerin alınması ile ülke içerisine girmektedir. Hera Port firmamız tarafından sağlanan depolama hizmetleri ile gelen tüm eşyalar güven içerisinde korunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Gümrük belgesi hazır olan kişiler gelen eşya ve gümrük mallarını ülkeye sokabilmektedir. Bu malların tamamı belirli bir yerde saklanmaktadır.
Koruma alanı bulunan depolama alanlarında gümrük vergisi ödendikten sonra eşyalar güvenli bölgeye alınmaktadır. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından firmamız Hera Port depolama hizmetleri faaliyet göstermektedir. Firmamız depolama alanında gümrük eşyasının konulduğu geniş alanlar sunmaktadır. Bu alanların tamamında gümrük mevzuatı gereklilikleri yerine getirilen ürünler saklanmaktadır.
Gümrük gözetimi altında olan tüm mallar firmamız tarafından güvenli bir şekilde depolanmaktadır. Gümrük mallarını yoğunluğu ile beraber gümrük geçici depolama alanları oluşturulmaktadır. Geçici depolama hizmetlerinde bir numara olan firmamız Hera Port tarafından farklı boyutlarda alanlar hazırlanmaktadır. Bu bölgelerde her türlü eşya ve gümrük malı korunmaktadır.
Gümrük malları güven sağlayacak şekilde firmamız tarafından korunmaktadır. Aynı şekilde eşyaların boyutlarına uygun bir alan sunulmaktadır. Depo kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Gümrüğe gelen mallar gerekli kontrollerden geçmektedir. İzin belgeleri hazırlanması ve gümrük vergisinin ödenmesi halinde güvenli depolama alanlarında saklanmaktadır.
Pazar alanına çıkmadan önce tüm mallar bazı kontrol sürecinden geçmektedir. Bunun için saklama alanları en ihtiyaç duyulan yerlerden biridir. Firmamız Hera Port tarafından farklı boyutlarda depo alanları hazırlanmaktadır. Güvenli ve geçici depolama hizmetleri ile firmamız faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. Gümrükten geçen tüm malların güven içerisinde saklanması da bu alanlar ile gerçekleşmektedir.
Depolama alanında kaliteli hizmet veren firmamız malları kategorilere ayırarak saklamaktadır. Bu şekilde depo içerisinde bir düzen oluşmaktadır. Verilen beyan belgesi ile beraber ürünlerin saklanması işlemleri başlamaktadır. Aynı zamanda hem denizyolu hem de havayolu ile gelen eşyaların tamamı bu geniş depo alanlarında korunmaktadır. Ürünlerin hepsi zarar görmeden bölümlere ayrılmaktadır.
Korunaklı alanlarda mallarını saklamak isteyen kişiler için Hera Port depo alanları her firmanın ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaktadır. Firma hizmetleri arasında yer alan depolama alanlarımız 20 gün ve 45 gün süreyle gelen eşyaları korumaktadır. Üstelik taşıyıcı ile irtibata geçen firmamız ürünlerin iyi bir şekilde saklanmasını sağlar.
Korunaklı alanlar ile beraber herhangi bir zarar görmesi de engellenir. Gümrükten gelen eşyaların kendi pazarına çıkarılması için belirli izinlerin alınması ve belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Bu süre içerisinde depoya ihtiyaç duyulmaktadır.
Farklı boyutlarda sunulan gümrük depolama alanları ile beraber mal miktarına ve boyutlarına göre depolar sunulur. Ürünlerin tamamı için ayrı bir depo hizmeti verilmektedir. Güven içerisinde malların saklanması için farklı boyutlarda hazırlanan depolar faaliyet göstermektedir.
Gümrük mevzuatına uygun şekilde hazırlanan bu belgeler ile depolama hizmetleri de kapsamlı faaliyet oluşturmaktadır. Farklı mallar için özel depo alanları hazırlanmaktadır. Bu sayede lojistik anlamda çalışma gösteren her bir firma kesintisiz ve hızlı faaliyet sürdürmeye devam etmektedir.
Gümrük mallarının onayı alındıktan sonra depo alanlarına sevkiyat gerçekleşmektedir. Sevkiyat işlemleri lojistik firmalar tarafından yapılmaktadır. Bunun için gümrükte geçen eşyaların kontrolleri tamamlanmaktadır. Ardından izin belgesi alınan her bir mal için depolama alanı sevkiyatı gerçekleşmektedir.
Ürünlerin tamamı yasal hükümlülüklere uygun olduğu takdirde gümrükten geçirilmektedir. Ardından pazar alanına çıkarılmadan geçici depolama alanlarında saklanmaktadır. Ürünlerin her biri gümrük malları onayı alarak bu alanlarda korunmaktadır.
Onaylanmış gümrük malları için çeşitli adımlardan biri ise depolama sürecidir. Depolama adımları için firmalar ürün başına özel izin almaktadır. Alınan bu izinler sayesinde ülke sınırları içerisine giriş kaydı yapılır. Gümrük malları izin süreci için ilk olarak gümrük idaresi yükümlülükleri yerine getirilmektedir.
Genelgelere uyan ürünlerin tamamına onay verilmektedir. Aynı şekilde ticari mal niteliği taşıyan ürünlerin her biri için gümrük vergisi belirlenmektedir. Bu gümrük vergisi ücretinin ve harç bedelinin ödenmesi halinde izin alınmaktadır. İzin alınan her mal için depolama işlemleri başlatılır.
İzin alınan tam belgeli gümrük malları için özel depolar oluşturulmaktadır. Bu anlamda firmamız Hera Port farklı depo alanları sunmaktadır. Bu depo alanlarında mallar korunaklı ve güvenli saklanmaktadır. Eşyaların gümrükten geçmesi ile beraber saklanması için depolar en güvenilir alanlardan biridir.
Taşıyıcılar direk bu depo alanlarına malları yerleştirmektedir. Gümrük mevzuatına uyan her bir mal için depo hizmetleri başlamaktadır. İzni alınmayan mallar depolanmamaktadır. Bu nedenle firmaların ilk olarak gerekli kontrollerden malları geçirmesi, vergisini ödemesi ve izin belgesi alması gerekmektedir.
Geçici depolama alanları için süre firmaların isteklerine göre belirlenmektedir. Gümrük malları hem denizyolu hem de havayolu ile ülkemize giriş yapmaktadır. Denizyolu ile gelen eşyalar için 45 günlük geçici depolama süresi belirlenmektedir. Bu ürünler için alınma süresi 45 gündür.
Havayolu tarafından getirilen eşyaların her biri ise 20 günlük bir sürece tabiidir. Gümrük tarafından onay alan ürünler 45 ve 20 günlük depolama zamanı içerisine girmektedir. Hera Port geçici depolama işlemleri için en pratik adreslerden biridir. Ürünler bu süre dahilinde güvenli şekilde korunmaya devam etmektedir.
Depolama alanlarında yurtdışından gelen tüm eşya ve ticari mallar saklanmaktadır. Bunun için eşyaların yasak ve kullanılmış olmayan mallar olması gerekmektedir. Depo için uygun görülen eşyaların her biri bu geçici depolama alanlarına taşınmaktadır. Böylelikle firmalar da ürünlerini daha rahat pazar alanına taşımaktadır.